← Inspiratie

Stevig bananenbrood met appel, boekweit en walnoten

Heb je wat overrijpe bananen liggen? Geef ze een tweede leven met het recept van Séverine Mortier, klant-coöperante bij OHNE.
DATUM

28/5/2025

LOCATIE

Prijs

Gegeven door

Schrijf je in →

Ingrediënten:

  • 100 g meel (volkoren of meergranen of ... - ofwel witte bloem wat het iets zachter maakt)
  • 140 g vlokken (mengeling van havervlokken, rijstvlokken, gerstvlokken...)
  • 50 g boekweitkorrels
  • 100 g grofgehakte walnoten
  • 70 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 1 lijnzaadei (= 1 el gemalen lijnzaad + 3 el water)
  • 150 g (ongezoete) appelmoes
  • 150 g geprakte banaan
  • 1 appel (grofgesneden - al dan niet geschild)
  • 50 ml soyamelk (of een andere plantaardige drink)
  • 50 ml zonnebloemolie
Wil je de cake zachter en minder stevig, vervang dan het meel en de vlokken door 240 g witte bloem.

Bereiding:

  1. Maak het lijnzaadei door 1 eetlepel gemalen lijnzaad te mengen met 3 eetlepels water. Zet voor enkele minuten opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Meng alle droge ingrediënten in een kom (meel, vlokken, boekweitkorrels, walnoten, suiker bakpoeder en baksoda).
  4. Meng alle natte ingrediënten in een andere kom (balsamicoazijn, lijnzaadei, appelmoes, banaan, appel, soyamelk en zonnebloemolie).
  5. Vet een bakvorm in met een beetje olie (of gebruik bakpapier).
  6. Meng de droge ingrediënten onder de natte ingrediënten. Roer niet te lang door. Stort het beslag in de ingevette bakvorm en bak voor 35 min. in de oven. Test alvorens uit de oven te halen of het mes droog uit de cake komt (sowieso zal het ietwat vochtig blijven tengevolge de appelstukjes).

Smakelijk!

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
18/4/25
Recepten

Pesto recepten, cito presto!

Verder lezen →
20/10/21
11/3/25
Recepten

Risotto met oesterzwammen, prei en postelein

Verder lezen →
30/1/24
11/3/25
Recepten

De seizoensgroenten van OHNE: maart

Verder lezen →