← Inspiratie

Quiche met spinazie, feta en zongedroogde tomaten

Deze quiche met spinazie, feta en zongedroogde tomaten is een heerlijke en veelzijdige klassieker. Geen spinazie in huis? Vervang het gerust door courgette of aubergine. Perfect voor elk seizoen en ideaal om restjes te verwerken.

Deze quiche is een klassieker die in elk seizoen in de smaak valt. Vervang de spinazie gerust door blokjes gestoofde courgette of aubergine wanneer er geen spinazie beschikbaar is. De feta geeft extra punch aan dit gerecht, de zongedroogde tomaatjes zorgen voor de finishing touch.

Ingrediënten quiche

  • 200 g volkoren tarwemeel**
  • 100 g koude (plantaardige) boter
  • 50 g geraspte kaas (optioneel)
  • 200 g spinazie (of courgette of aubergine, in blokjes en kort gebakken in wat olie)
  • 100 g feta
  • 50 g zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 3 eieren (of 3 lepels chiazaad + 9 lepels water als plantaardig alternatief)
  • 200 ml (plantaardige) room
  • Zout en peper naar smaak (let op: fetakaas is al behoorlijk zout van nature)
  • Nootmuskaat naar smaak
💡Tip: Hou je niet van de smaak van feta? Kies dan voor een mildere kaas zoals mozzarella of rasp wat Bellie Jong van Het Hinkelspel in het beslag van je quiche.

**Of (een mix van) glutenvrij havermeel, rijstmeel of boekweitmeel

quiche spinazie feta zongedroogde tomaten

Bereiding van de quiche

  1. Vooraf: Laat de stukjes zongedroogde tomaat weken in lauw water. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Bodem: Meng de bloem met de boter en een snufje zout. Voeg lepels water toe tot je een soepel deeg krijgt. Rol uit en druk het deeg in een ingevette quichevorm en prik gaatjes in de bodem. Bak 10 minuten op 180°C.
  3. Vulling: Verwarm een pan met een drupje olijfolie en voeg de spinazie toe. Laat slinken en laat uitlekken. Meng in een kom de eieren, room met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de spinazie (of courgette en aubergine), feta en zongedroogde tomaten toe aan het mengsel. Roer goed door.
  4. Samenstellen: Giet de vulling in de voorgebakken bodem en bak de quiche 30 minuten op 180°C tot de vulling stevig is.

💡Tip: hoe hoger je quichevorm, hoe langer je quiche in de oven moet. Bak dus liever wat langer op een lagere temperatuur (180°C), dan kort op hoge temperatuur. Op die manier voorkom je dat je quiche verbrandt aan de buitenkant, maar vanbinnen nog lopend is.

💡Serveertip: Lekker met een knapperige groene salade. Voor wat extra crunch kan je de quiche voor het serveren bestrooien met geroosterde pompoenpitten.
💡Wintertip: in de ultieme winterse variant van deze quiche maak je een twist op tartiflette. Combineer boerenkool of savooi met gestoofde gele uien. Kies als kaas dan voor een raclettekaas zoals onze pas de rouge.

Smakelijk!

Op zoek naar meer recepten voor quiche? Probeer dan zeker eens onze:

Plantaardige quiche met broccoli en cashewroom
Of onze glutenvrije quiche bomvol groenten met aardappelbodem

-

Nog even meegeven: Bij OHNE evolueren onze recepten én onze koelcel mee met de seizoenen en het aanbod. We inspireren je graag, maar hou er rekening mee dat je hier soms een recept zal ontdekken met ingrediënten die net die week niet (meer) voorradig* zijn in jouw OHNE. Vraag ons dan gerust om een alternatieve twist, we helpen je graag.

(*Doorheen de week wordt er verschillende keren vers geleverd, je zal onze koelcel het ene moment bomvol groenten en fruit aantreffen, een andere keer met een beperktere keuze. Ook de weersomstandigheden zorgen er soms voor dat onze boeren net heel veel of een pak minder kunnen oogsten. Ook dat is deel van een duurzaam korte keten verhaal.)

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
30/10/24
Recepten

De seizoensgroenten van OHNE: november

Verder lezen →
20/10/21
30/10/24
Recepten

Recepten met aardpeer

Verder lezen →
30/1/24
30/10/24
Recepten

Onze quiche recepten: veggie, vegan en glutenvrij

Verder lezen →