Nood aan wat extra energie nu de dagen korter worden en de zon wat minder schijnt? Warm je oven alvast voor en ontdek hoe eenvoudig het is om zelf energierepen te maken.
De basisreep: havermoutreep met rozijnen en noten
Ingrediënten:
- 200 g havermout (ofeen mix van andere vlokken)
- 100 g noten naar keuze (gehakt)
- 100 g rozijnen of krenten
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 2 bananen (gepureerd)
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met een bakmatje.
- Meng in een grote kom de havermout, gehakte amandelen, rozijnen en een snufje zout.
- Voeg de gepureerde bananen, ahornsiroop en vanille-extract toe en meng goed.
- Druk het mengsel stevig in de bakvorm en bak 25-30 minuten tot het goudbruin is.
- Laat afkoelen en snijd in repen.
Eidenloos varieren
2. Tropical treat: mango-veenbessen granolareep
Ingrediënten:
- 200 g havermout (of een mix van andere vlokken)
- 100 g gedroogde mango (in stukjes)
- 100 g gedroogde veenbessen
- 50 g zonnebloempitten
- 3 eetlepels agavesiroop
- 1/4 kopje kokosolie (gesmolten)
- snufje zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met een bakmatje.
- Meng de havermout, gedroogde mango, veenbessen en zonnebloempitten in een kom.
- Voeg de gesmolten kokosolie, agavesiroop en een snufje zout toe en meng goed.
- Druk het mengsel in de bakvorm en bak 20-25 minuten.
- Laat afkoelen en snijd in repen.
3. Crispy bar: Dadelreep met chocolade en bananenchips
Ingrediënten:
- 200 g havermout
- 100 g dadels (ontpit en fijngehakt)
- 50 g bananenchips (in stukjes)
- 50 g walnoten (gehakt)
- 1/4 kopje kokosolie
- 3 eetlepels ahornsiroop
- Snufje zout
- 100gr pure chocolade gesmolten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met een bakmatje.
- Meng de havermout, gehakte dadels, walnoten en een snufje zout in een kom.
- Voeg de kokosolie en ahornsiroop toe en meng goed.
- Druk het mengsel in de bakvorm en bak 25-30 minuten tot het stevig is.
- Laat afkoelen en snijd in repen.
- Smelt intussen de pure chocolade. Dop elke dadelreep met de bovenkant in de pure chocolade, bestrooi onmiddelijk met de bananenchips en laat opstijven in de koelkast.
💡Tip: Bewaar je repen in de koelkast in een afgesloten doos. Ze blijven ze makkelijk 2 weken goed. Je kan ze ook invriezen en op die manier 3 maanden bewaren.
💡Tip: in granolarepen kan je eindeloos variëren, experimenteer dus gerust met smaken en combinaties van noten, zaden en vruchten die jij lekker vindt. Zolang je de verhoudingen in het basisrecept en de baktijd respecteert, kan je lekker improviseren in de keuken.
-
Nog even meegeven: Bij OHNE evolueren onze recepten én onze koelcel mee met de seizoenen en het aanbod. We inspireren je graag, maar hou er rekening mee dat je hier soms een recept zal ontdekken met ingrediënten die net die week niet (meer) voorradig* zijn in jouw OHNE. Vraag ons dan gerust om een alternatieve twist, we helpen je graag.
(*Doorheen de week wordt er verschillende keren vers geleverd, je zal onze koelcel het ene moment bomvol groenten en fruit aantreffen, een andere keer met een beperktere keuze. Ook de weersomstandigheden zorgen er soms voor dat onze boeren net heel veel of een pak minder kunnen oogsten. Ook dat is deel van een duurzaam korte keten verhaal.)