Met soep kan je het jaar rond alle kanten op, maar in de koudste maanden van het jaar is zo’n hartverwarmend kopje gezelligheid dubbel zo lekker. Soep kent massa’s voordelen:
- je kan er veel (ja, heel veel) restjes van groenten in kwijt
- het is het fundament van alle vormen van food prepping. Met soep in huis, zit er altijd een maaltijd klaar in je koelkast of diepvriezer (en daar was nu toch extra plaats vrijgekomen, niet?:-)
- gezond en licht verteerbaar voor je lichaam en je portemonee. Dus ideaal in aanloop naar de drukkere feestperiode die er zit aan te komen.
Waterkerssoep met aardappelen
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 bussel waterkers of postelein
- 1 kleine ui
- 1 (gekookte) aardappel
- 1 el groentebouillon
- 1tl nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding:
- Snijd de aardappel en ui in fijne blokjes en stoof aan in wat olijfolie.
- Spoel de waterkers goed schoon en hak grof. Voeg na enkele minuten toe in je pot.
- Voeg ook de groentebouillon toe en overgiet met ongeveer 750ml water.
- Laat 15’ pruttelen tot de aardappelen zacht zijn.
- Mix en werk af met nootmuskaat. Voeg peper en zout naar smaak toe
-
Nog even meegeven: Bij OHNE evolueren onze recepten én onze koelcel mee met de seizoenen en het aanbod. We inspireren je graag, maar hou er rekening mee dat je hier soms een recept zal ontdekken met ingrediënten die net die week niet (meer) voorradig* zijn in jouw OHNE. Vraag ons dan gerust om een alternatieve twist, we helpen je graag.
(*Doorheen de week wordt er verschillende keren vers geleverd, je zal onze koelcel het ene moment bomvol groenten en fruit aantreffen, een andere keer met een beperktere keuze. Ook de weersomstandigheden zorgen er soms voor dat onze boeren net heel veel of een pak minder kunnen oogsten. Ook dat is deel van een duurzaam korte keten verhaal.)