Op zoek naar een dessert dat nét dat tikkeltje anders is, maar toch heerlijk vertrouwd smaakt? Deze brownie-cheesecake met mango is volledig plantaardig, romig, rijk aan chocolade én onweerstaanbaar tropisch dankzij de mango swirl. Een verrassing voor iedereen die proeft zonder dat iemand ooit zou raden dat er… bonen in zitten!
Voor de Brownie
Ingrediënten:
- 300 g gekookte rode kidneybonen (of een andere soort bonen)
- 30 g olie
- 120 g plantaardige yoghurt
- 150 g donkere chocolade
- 30 g cacaopoeder
- 170 g bloem (volkoren of wit naar smaak)
- Snuf zout
- 120 g suiker
- 10 g vanillesuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
Bereiding:
- Mix de bonen tot een gladde puree.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Meng in één kom de droge ingrediënten voor de brownie (cacaopoeder, bloem, zout, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en baksoda).
- Meng de bonen, de olie en de yoghurt door de gesmolten chocolade. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en meng tot een homogeen beslag.
- Vet een bakvorm in met olie en stort het beslag in de bakvorm (zorg ervoor dat de vorm groot genoeg is voor de tweede laag).
Voor de Cheesecake laag
Ingrediënten:
- 200 g plantaardige roomkaas
- 150 ml plantaardige room
- 50 g suiker
- 10 g vanillesuiker
- 1 el gezeefde bloem
- 1 gepureerde rijpe mango
Bereiding:
- Meng de roomkaas met de room en klop lichtjes op.
- Voeg hieraan de suiker, de vanillesuiker en de gezeefde bloem toe. Roer goed.
- Stort het cheesecake-beslag bovenop het browniebeslag.
- Lepel de gepureerde mango over de cheesecake-laag en roer er met een vork kort doorheen.
Bak 30–40 minuten op 175°C.
Smakelijk!





