← Inspiratie

Razendsnelle rabarberlimonade

Vind je koken met rabarber niet zo makkelijk? Gebruik die zachtroze stelen dan voor een lekkere limonade. Een heerlijk alternatief aperitief voor de eerste warme lente-dagen.
DATUM

12/5/2025

LOCATIE

Prijs

Gegeven door

Schrijf je in →

Wat heb je nodig?

  • 750gr rabarber
  • 75gr ruwe rietsuiker
  • 2 liter water
  • 2 grote literflessen of een ruime kan
  • Optioneel: verse rozemarijn, schijfjes citroen, verse gember, een aardbeitje, munt..

Hoe maak je het?

1. Spoel de rabarber goed schoon. Verwijder netjes alle aarde.

2. Snijd de bovenkant en onderkant van de steel en verwijder op die manier alle ‘draden’ uit de rabarber zo goed als mogelijk.

3. Snijd alle rabarber in kleine stukjes van ongeveer 1cm en doe ze in een ruime kookpot.

4. Voeg 2 liter water toe, breng aan de kook en laat een 10’ zachtjes koken tot de rabarber helemaal zacht is gekookt.

5. Zeef het vocht uit de rabarberpulp (druk goed alle vocht uit de stukjes rabarber zodat je alle smaak goed meekrijgt).

6. Verwarm het vocht opnieuw en voeg de suiker toe. Roer tot alle suiker is gesmolten.

7. Giet in brandschone flessen en sluit goed af. Bewaar in de koelkast en serveer met ijsblokjes en naar believen een schijfje citroen, plakjes verse gember en/of een stengel rozemarijn.

Tip: je kan de citroen, gember en rozemarijn ook al laten meekoken vanaf het begin. Op die manier is de smaak intenser.

Cheers, op de zalige lentezon!

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
30/1/24
28/5/25
Recepten

Stevig bananenbrood met appel, boekweit en walnoten

Verder lezen →
20/10/21
18/4/25
Recepten

Pesto recepten, cito presto!

Verder lezen →
20/10/21
11/3/25
Recepten

Risotto met oesterzwammen, prei en postelein

Verder lezen →