← Inspiratie

Glutenvrije quiche bomvol groenten

Glutenvrije quiche, kan dat nog? Ja hoor, ontdek hoe je met boekweitmeel, een aardappelbodem of zelfs courgetteplakken een heerlijke quiche op tafel tovert.

Een glutenvrije quiche maken, het lijkt vaak een onmogelijke opdracht. Maar niets is minder waar. We hebben een lijstje gemaakt van heel wat vervangers die er voor zorgen dat jij in no time glutenvrij deeg hebt voor je favoriete quiche.

4 tips voor je glutenvrije quiche

  1. Maak je quichedeeg op basis van boekweit, rijstmeel of havermout. 💡Tip: hoe meer bloemsoorten je combineert, hoe lekkerder de smaak.
  2. Laat je inspireren door Spaanse tortilla’s en gebruik (restjes) aardappel voor je quichedeeg. Zo zet je makkelijk en betaalbaar onze groentenquiche met aardappelbodem op tafel!
  3. Gebruik dunne plakjes courgette of aubergine als bodem voor je glutenvrije quiche. Vet je vorm goed in met wat olie om kleven te voorkomen en je maakt in no time een lekkere groententaart.
  4. Kies voor een bodemloze quiche en voeg in het beslag van je hartige taart peulen, quinoa of rijst toe als alternatief.

Ingrediënten:

  • 500 g aardappelen (gekookt en gepureerd)
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte kaas (of plantaardige kaas)
  • Zout en peper naar smaak
  • 400gr gemengde groenten (of al je restjes bij elkaar)
  • 3 eieren
  • 200 ml (plantaardige) room
  • Zout, peper en kruiden naar keuze
glutenvrije quiche

Bereiding:

  1. Eerst maken we de bodem. Meng de aardappelpuree met 2 eieren, de kaas, zout en peper. Druk dit mengsel in een ingevette quichevorm. Zorg ervoor dat je het deeg goed aandrukt en gelijk verspreid.
  2. Bak 15 minuten op 180°C voordat je de vulling toevoegt. Op die manier wordt je bodem krokant en vermijd je dat je straks puree met groentjes uit de oven eet.:-)
  3. Maak intussen de vulling klaar. Bak de groenten in een pan totdat ze beetgaar zijn. Meng de overige 3 eieren met de room en voeg de groenten toe.
  4. Giet dit mengsel in de aardappelbodem en bak 30 minuten op 180°C.
💡Tip: Een aardappelbodem heeft niet dezelfde crunch als een klassiek quichedeeg of een vervanger op basis van glutenvrij meel. Maar het is relatief eenvoudig te maken én heeft een heel vertrouwde smaak die ontzettend goed combineert met ei en groeten (tortilla, anyone?). Op die manier kan je met vertrouwen een quiche maken voor wie glutenvrij moet eten.

Op zoek naar meer quicherecepten? Probeer dan zeker eens onze:

Plantaardige quiche met broccoli en cashewroom
Of deze klassieker onder de quiches met feta en spinazie

-

Nog even meegeven: Bij OHNE evolueren onze recepten én onze koelcel mee met de seizoenen en het aanbod. We inspireren je graag, maar hou er rekening mee dat je hier soms een recept zal ontdekken met ingrediënten die net die week niet (meer) voorradig* zijn in jouw OHNE. Vraag ons dan gerust om een alternatieve twist, we helpen je graag.

(*Doorheen de week wordt er verschillende keren vers geleverd, je zal onze koelcel het ene moment bomvol groenten en fruit aantreffen, een andere keer met een beperktere keuze. Ook de weersomstandigheden zorgen er soms voor dat onze boeren net heel veel of een pak minder kunnen oogsten. Ook dat is deel van een duurzaam korte keten verhaal.)

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
14/10/24
Recepten

4x Low Waste Halloween: van pompoen tot kostuum

Verder lezen →
30/10/24
30/10/24
Recepten

Chocoladecrunchies met amandel en macadamia noten

Verder lezen →
20/10/21
30/10/24
Recepten

De seizoensgroenten van OHNE: november

Verder lezen →