← Inspiratie

Chocoladecrunchies met amandel en macadamia noten

Een enthousiaste en super toffe klant-coöperante, Séverine Mortier, maakte voor ons een overheerlijk receptje met enkele OHNE ingrediënten. Wat zijn we fier dat we zoveel kennis rondom ons hebben! Nog beter van het met al onze klanten te delen. Geniet ervan!

Als je op zoek bent naar een heerlijke en eenvoudige traktatie voor zowel jong als oud, dan is dit recept precies wat je nodig hebt. Met zijn rijke donkere chocolade, romige witte amandelpasta en knapperige macadamianoten biedt het een perfecte balans van smaken en texturen. De toevoeging van rice crispies geeft het geheel een extra crunch die moeilijk te weerstaan is! Een beetje zoals chocoladefudge, maar dan lekker crispy.

Of je nu kiest voor individuele hoopjes of één indrukwekkende plak, smullen wordt het sowieso. Geef zeker je eigen twist eraan met een snufje cacao of kaneel bovenop voor dat beetje extra flair. De ingrediënten zijn allen bij OHNE te vinden én het recept is volledig kidsproof.

Chocolade fudge crunchies crispies macadamianoten en amandel noten
Donkere chocolade, romige witte amandelpasta en knapperige macadamianoten, aangevuld met crunchy rice crispies. YUM! Foto: Séverine Mortier

Ingrediënten:

  • 250 g donkere chocolade (70% of minder of meer - kies wat je zelf lekker vindt! (en de kindjes))
  • 180 g witte amandelpasta
  • 120 g macadamianoten (extra lekker als je ze kort roostert!)
  • 40 g rice crispies

Zo maak je het klaar:

  1. Hak de (ev. geroosterde) macadamianoten grof.
  2. Smelt 250 g chocolade au bain marie. Let erop dat de temperatuur niet te hoog wordt, het vuur op ongeveer 30% van het maximum. Dit duurt een tijdje. (Idealiter tempereer je de chocolade door het grootste deel van de chocolade te smelten en hieraan stukjes chocolade aan toe te voegen terwijl de pan van het vuur staat). Roer tot de chocoladestukjes gesmolten zijn en de temperatuur gezakt is tot 31° - 32°C).
  3. Eens de chocolade gesmolten is voeg je 180 g witte amandelpasta toe. Roer stevig door zodat dit een homogeen mengsel wordt. Voeg hieraan de grofgehakte macadamianoten en de rice  crispies toe. Roer nogmaals goed door.
  4. Ofwel maak je aparte hoopjes, ofwel maak je één grote plak.
  5. Laat enkele uren opstijven op een koele plek (zoals de berging - niet in de koelkast of de kelder aangezien deze te vochtig zijn).
  6. Extra leuk als je deze bestrooit met bloemsuiker of cacao (of specerijen naar keuze zoals kaneel).
Tip: maak je één grote plak (en check hoe mooi het dan wordt...), snij deze dan in stukjes net voor het serveren, zo blijven de rice crispies mooi krokant.

Ziezo, minimale inspanning met maximale voldoening! Ideaal voor wie graag iets bijzonders op tafel zet zonder uren in de keuken te staan.

Maak je één grote plak, snij deze dan in stukjes net voor het serveren, zo blijven de rice crispies mooi krokant. Foto: Séverine Mortier

Séverine is bij deze omgedoopt tot klant-coöperante 2.0! Bedankt, Séverine!
Ook zin om bij te dragen aan ons OHNEgelooflijk verhaal als klant-coöperant? Je kan je hier inschrijven om deel te nemen in onze werkgroepjes. Nog geen coöperant? Via deze link kan je nog lid worden. We kijken er naar uit je te verwelkomen in onze familie!

-

Nog even meegeven: Bij OHNE evolueren onze recepten én onze koelcel mee met de seizoenen en het aanbod. We inspireren je graag, maar hou er rekening mee dat je hier soms een recept zal ontdekken met ingrediënten die net die week niet (meer) voorradig* zijn in jouw OHNE. Vraag ons dan gerust om een alternatieve twist, we helpen je graag.

(*Doorheen de week wordt er verschillende keren vers geleverd, je zal onze koelcel het ene moment bomvol groenten en fruit aantreffen, een andere keer met een beperktere keuze. Ook de weersomstandigheden zorgen er soms voor dat onze boeren net heel veel of een pak minder kunnen oogsten. Ook dat is deel van een duurzaam korte keten verhaal.)

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
30/10/24
Recepten

De seizoensgroenten van OHNE: november

Verder lezen →
20/10/21
30/10/24
Recepten

Recepten met aardpeer

Verder lezen →
30/1/24
30/10/24
Recepten

Onze quiche recepten: veggie, vegan en glutenvrij

Verder lezen →