← Inspiratie

Appelbeignets

Dacht jij dat appelbeignets enkel voor op de kermis waren? Je maakt ze heel eenvoudig lekker zelf met ons recept!

Ingrediënten (voor ongeveer 15 stuks)

  • 125 gr (glutenvrije) bakbloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
  • 3 appels bijv. Elstar of wellant
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • poedersuiker voor de afwerking
  • zonnebloemolie voor het bakken van de beignets
  • 50 gr rietsuiker
  • 1 tl kaneel
Appelbeignets zijn knapperige, gefrituurde lekkernijen met een zachte vulling van zoete appel en kaneel.

Bereidingswijze

  • Maak het beslag een half uurtje vooraf. Meng hiervoor alle ingrediënten, behalve de appels, rietsuiker en kaneel, door elkaar. Let op dat er geen klonters achter blijven. Laat het beslag een half uurtje rusten op kamertemperatuur, afgedekt onder een propere keukenhanddoek
  • Meng intussen de rietsuiker met de kaneel en prepareer je appels.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor*. Snijd de appel in plakjes van een goeie halve centimeter dik. Uit 1 appel haal je ongeveer 5-6 plakken.
  • Vul een gietijzeren pan of een frituurpan met (zonnebloem)olie. Verwarm de olie op 175 graden.
  • Doop de plakjes appel in het suikerkaneelmengsel en daarna in het beslag. Bak ongeveer 2 minuten totdat ze goudbruin zijn en laat ze daarna uitlekken op een propere keukenhanddoek.
  • Serveer ze met wat poedersuiker.

*voor ‘luie beignets is schillen niet verplicht, het appelschilletje wordt knapperig gaar en kan je perfect mee opeten. Heb je geen appelboor? Maak dan ‘halve beignets’; halveer je appels, verwijder het klokhuis en snij halve maantjes van elke appelhelft.

Smakelijk!

-

Nog even meegeven: Bij OHNE evolueren onze recepten én onze koelcel mee met de seizoenen en het aanbod. We inspireren je graag, maar hou er rekening mee dat je hier soms een recept zal ontdekken met ingrediënten die net die week niet (meer) voorradig* zijn in jouw OHNE. Vraag ons dan gerust om een alternatieve twist, we helpen je graag.

(*Doorheen de week wordt er verschillende keren vers geleverd, je zal onze koelcel het ene moment bomvol aantreffen, een andere keer met een beperktere keuze. Ook de weersomstandigheden zorgen er soms voor dat onze boeren net heel veel of een pak minder kunnen oogsten. Ook dat is deel van een duurzaam korte keten verhaal.)

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
8/10/24
Recepten

Recepten met pompoen

Verder lezen →
30/1/24
3/10/24
Recepten

Soorten appels en peren: welke past het best bij jouw gerecht?

Verder lezen →
20/10/21
14/10/24
Recepten

4x Low Waste Halloween: van pompoen tot kostuum

Verder lezen →