Zit je diepvriezer nog afgeladen vol met restjes en halve mealpreps die je ‘ooit eens ging klaarmaken’. Dan is dit het ideale moment! Combineer naar hartenlust groenten in een traybake (of lasagne). Een traybake is een maaltijd (meestal ‘s avonds) die je op een bakplaat bereidt in de oven. Een verrassende, gevarieerde ovenschotel die je in geen tijd en (quasi) gratis op tafel zet. En als bonus alvast wat vrije ruimte in je koelkast en diepvriezer voor die zalige restjes van de feestdagen.
Traybake van knolselder, wortel en groene selderij
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 kleine knolselder, geschild en in blokjes
- 3 wortelen, in plakjes
- 2 stengels groene selderij, in stukjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel rozemarijn
- sap van een halve citroen
- 1 el tahin
- Zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de knolselder, wortelen en selderij in een kom met olijfolie, rozemarijn, zout en peper.
- Verspreid alles op een bakplaat en rooster 25-30 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
- Roer de tahin los met wat citroensap en druppel dit over de groenten net voor het serveren.
Traybake van paddenstoel en patatjes
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g kastanjechampignons
- 200 g oesterzwammen
- 2 grote aardappelen
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout, peper, tijm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de aardappelen in blokjes, de kastanjechampignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes.
- Snijd de ui in halve ringen en meng alles met olijfolie, zout, peper en tijm op een bakplaat.
- Bak 25-30 minuten in de oven, af en toe omscheppen, totdat de aardappelen goudbruin en knapperig zijn.
-
Nog even meegeven: Bij OHNE evolueren onze recepten én onze koelcel mee met de seizoenen en het aanbod. We inspireren je graag, maar hou er rekening mee dat je hier soms een recept zal ontdekken met ingrediënten die net die week niet (meer) voorradig* zijn in jouw OHNE. Vraag ons dan gerust om een alternatieve twist, we helpen je graag.
(*Doorheen de week wordt er verschillende keren vers geleverd, je zal onze koelcel het ene moment bomvol groenten en fruit aantreffen, een andere keer met een beperktere keuze. Ook de weersomstandigheden zorgen er soms voor dat onze boeren net heel veel of een pak minder kunnen oogsten. Ook dat is deel van een duurzaam korte keten verhaal.)