Foto: Stad gent
Compaan integreert elke dag mensen met onderbenutte talenten in de arbeidsmarkt, altijd in rechtstreekse samenwerking met de bedrijfswereld. Ze investeren in prachtige jobcoaching, opleiding en werkplekleren. Ze stellen mensen tewerk in schoonmaak, catering én hun eigen biologische bakkerij. Met innovatieve werkvormen is Compaan telkens weer een pionier op vlak van maatwerk, voor elk van de medewerkers én de bedrijven. Compaan zorgt -letterlijk en figuurlijk- voor brood op de plank bij talloze mensen en slaagt er zo in om elke dag bij te dragen aan een betere economie.
Brood op de plank
OHNE werkt samen met Sociale Bakkerij Compaan vzw voor hun (h)eerlijk biologisch desembrood. Het bakken van kwaliteitsbrood vraagt om vakmanschap, liefde & tijd. Op basis van die unieke mix van kwaliteiten ontwikkelde Compaan een mooi assortiment biologische desembroden. Met de hulp en expertise van hoofdbakker Paul Ryckaert, illustreert elk brood een pure smaak die mensen samenbrengt rond de tafel.
Wist je dat de moederdesem van Compaan intussen meer dan 10 jaar oud is? Artisanaal opgestart met enkele emmertjes om uit te groeien tot een volwaardig assortiment kraakvers brood.

Meer dan brood
Wij worden extra warm van deze samenwerking omdat Compaan sinds de start volop onze missie om verpakkingsvrij te werken wilde ondersteunen. Zo worden de kartonnen dozen, wanneer de broden geleverd worden, zo vaak als mogelijk opnieuw gebruik. Ook de ovenheerlijke havermoutkoekjes levert deze bakker in herbruikbare emmertjes. Dat elke levering sinds de start van de samenwerking in 2015 gebeurt met een warme glimlach, maakt de samenwerking nog mooier.
Verpakkingsfootprint: 40 gram plastiek* voor 10 tot 15 broden
(*de broodhoezen zijn een wettelijke verplichting voor de voedselveiligheid. Gelukkig zijn het ook ideale afdekplastics voor de groenten en het fruit in onze koelcel. Op die manier krijgen ze toch nog een tweede leven.)

Altijd een win-win-win
En Compaan gaat nog een pak verder; in de afgelopen 30 jaar (!) namen ze een voortrekkersrol in kiezen voor lokale partnerschappen, het uitwerken van een plantaardig aanbod en een constante wisselwerking tussen bakkerij, winkels en medewerkers. Die solide basis proef jij als klant in elk gebakken gelukske op onze broodplanken.
Wist je dat... enkele recepten uit het Compaan-aanbod bedacht werden door medewerkers zelf? Binnen de bakkerij krijgen ze naast een sterke basisopleiding ook de kans om te experimenteren en creëren.
Sociaal, lokaal, biologisch en smaakvol desembrood
We overdrijven dus geen seconde wanneer we stellen dat Compaan de perfecte duurzame partner is voor OHNE: een prachtig sociaal project met lokale verankering dat resulteert in heerlijk biologisch desembrood. Dat vinden wij ronduit OHNEgelooflijk.