← Inspiratie

Melkchocolade paaskonijn gevuld met cashew-chocoladeganache en fruitige thee-sesam-chocoladeganache

Breng dit jaar Pasen naar een hoger niveau met handgemaakte chocoladekonijnen! Kinderen zullen dol zijn op het zoeken naar paaseitjes, maar samen je eigen paaskonijn maken is nog leuker. Ontdek stap voor stap hoe je dit smakelijke project met de kleintjes kunt doen. Lenteplezier gegarandeerd!
DATUM

18/4/2025

LOCATIE

Prijs
€

Gegeven door

Schrijf je in →

Pasen! Altijd dolle pret voor de kinderen...
De lente is in het land en wat is er leuker dan tussen de bloemen op zoek gaan naar paaseitjes en konijntjes?
Maar zelf een gevuld paaskonijn maken is nog veel leuker! Me-time met de kinderen.

Maak het jezelf makkelijk en start met een chocoladekonijn.

Kies hier je haas of ander figuur uit het paasassortiment

Stap 1: Het openen van het chocolade paaskonijn

Ik gebruikte een paaskonijn van melkchocolade, maar kies vooral wat jij het lekkerst vindt.

  • Verwarm een scherp mes (bijvoorbeeld door het even in een warme oven te leggen).
  • Probeer voorzichtig het paaskonijn in twee te splitsen zodat je twee helften hebt. Ga hiervoor met het warme, scherpe mes voorzichtig tussen de twee helften ter hoogte van de naad.
TIP: Even leuk (en lekker!) met een paasei.
TIP: Heb je ervaring met het tempereren van chocolade? Dan kan je ook zelf je paaskonijn maken. Een handleiding voor het mouleren van een vorm vind je terug bij het recept ā€˜Kerstpraline met pijnboompittenpralinĆ© en balsamico-chocoladeganache’.

Stap 2: Cashewnoten in een donker laagje chocolade

  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 100 g donkere chocolade

-Smelt de donkere chocolade au bain marie (zet het vuur niet te hoog).
-Dompel de geroosterde cashewnoten in de gesmolten chocolade en laat opstijven op bakpapier (of een herbruikbaar bakvel).

Stap 3: Cashew-chocoladeganache

  • 100 g witte chocolade
  • 75 g cashewpasta
  • 30 g (plantaardige) room (op kamertemperatuur)

-Smelt de witte chocolade au bain marie.
-Spatel de cashewpasta en de room door de gesmolten chocolade en roer goed door.
-Leg enkele chocolade-cashewnoten in ƩƩn helft van het paaskonijn en lepel daarbovenop de ganache.
-Duw nog enkele chocolade-cashewnoten in de ganache en voeg eventueel nog wat extra ganache toe.
-Zorg ervoor dat de vulling niet boven de rand uitkomt.
-Laat opstijven.

Stap 4: Fruitige thee-sesam-chocoladeganache

  • 140 g (plantaardige) room
  • 15 g glucose (optioneel)
  • 140 g chocodrops pure chocolade (72%)
  • 50 g (plantaardige) boter
  • 1 el thee (Fruits of the Earth van Eeva zorgt voor een fruitige toets!)
  • 1 el geroosterd sesamzaad

-Breng de room (met glucose) aan de kook.
-Giet de warme room over de thee en laat trekken. Je kan de room nadien zeven, maar de stukjes thee zorgen ook voor een leuke bite.
-Verwarm de room opnieuw tot ongeveer 80°C.
-Giet de warme room op de pure chocolade en meng met een spatel tot de chocolade volledig gesmolten is.
-Voeg de boter toe en roer goed door tot een smeuĆÆge ganache (eventueel mixen met een staafmixer voor extra gladheid).
-Voeg het geroosterde sesamzaad toe en roer nog even door.
-Vul de andere helft van het konijn met deze ganache.
-Laat enkele uren uitharden.

TIP: Ik legde nog enkele gevriesdroogde frambozen (te vinden in de winkel) in het paaskonijn voor het vullen.
TIP: Liever een neutralere smaak? Laat de thee dan weg.

Stap 5: Het paaskonijn terug samenstellen

Smelt een beetje melkchocolade en strijk dit voorzichtig over de randen van beide helften.
Duw de twee helften zachtjes tegen elkaar en laat volledig uitharden.

Zin gekregen om zelf aan de slag te gaan?
Je vindt alle ingrediĆ«nten verpakkingsvrij bij OHNE — lokaal, duurzaam en met zorg geselecteerd.

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
18/4/25
Alle artikels

De seizoensgroenten van OHNE: april

Verder lezen →
20/10/21
17/3/25
Alle artikels

Opgeruimd de lente in: zo lukt jouw schoonmaak wƩl. 5 tips

Verder lezen →
30/1/24
11/3/25
Alle artikels

Producent in de kijker: Madatte - Duurzame olijfolie rechtstreeks uit Algerije

Verder lezen →