Over OHNE

Ohne is een winkelconcept dat steunt op drie pijlers: afvalarm, korte keten en biologisch; in deze volgorde. Omdat we echt een verschil willen maken, zetten we in op dagelijkse verbruiksgoederen: in de eerste plaats voeding maar daarnaast ook onderhoudsproducten en cosmetica.

Het nieuwe concept wil consumenten moeiteloos over de streep halen om hun koopgewoontes aan te passen naar een milieubewuster koopgedrag. OHNE vraagt dan ook aan de consument om zelf herbruikbare potten of zakken mee te brengen naar de winkel en deze naar hartenlust te vullen.

Het is tevens ook onze ambitie om een centrale plaats te worden voor producten uit Gent en omstreken. Door in te zetten op de korte keten kan je een grote ecologische winst maken. Door goederen lokaal te produceren en consumeren spaar je enorm veel transportkilometers uit en maak je een hele verpakkingscyclus overbodig.

Voor goederen die niet lokaal verkrijgbaar zijn, gaan we voor de combinatie bulk + bio.

Ben je een lokale producent en deel je onze overtuigingen? Ben je op zoek naar de juiste afzetmarkt? Ben je kleinschalig of seizoensgebonden? Des te beter, wij juichen het toe. We bieden jouw producten graag in onze winkel aan. Twijfel niet om met ons contact op te nemen.

Onafhankelijk van elkaar hadden vijf jonge Gentenaars het wilde idee om een verpakkingsarme winkel in Gent op te starten als alternatief voor de overdadige verpakkingscultuur (in onze supermarkten). Een winkel oprichten in combinatie met een job doe je echter niet zomaar en al zeker niet alleen. Via toevalligheden zijn we met elkaar in contact gekomen en hebben we de handen in elkaar geslagen.

Onze inspiratie voor een winkel kwam vanuit verschillende hoeken maar het was onze wens om een concreet project uit te werken dat ons verbond. De komst van Robuust in Antwerpen en Content in Leuven betekenden voor ons een extra motivatie om ook in Gent een alternatief voor de klassieke supermarkt aan te bieden.