← Inspiratie

Geroosterde witte kool met wortelhummus

Inspiratievol uit de hoek komen met wintergroenten, best uitdagend, niet?

De winter..... niet meteen de gemakkelijkste periode om creatief uit de hoek te komen met groenten. Er is een beperkter aanbod seizoensgroenten. Combineer dat met de nood aan gerechten waar we ons kunnen aan opwarmen én die voldoende gezond zijn tegelijkertijd en je zit met de nodige uitdaging.

Onze collega Alexia maakte dit gerecht voor haar gezin van 4. Getest én goedgekeurd.
We delen het graag met jullie!

Dit gerecht maak je 100% met OHNE producten en je spendeert 1,85 euro per persoon.

Wat heb je nodig?

Voor de hummus:

  • 250 gram gedroogde kikkererwten
  • 5 wortelen
  • 2 grote tenen knoflook
  • 4 el citroensap
  • 3 el tahin
  • kookvocht van de kikkererwten
  • 2 el olijfolie
  • gemalen komijn, peper, zout

En dan nog:

  • 1 middelgrote witte kool, in 6 wedges gesneden
  • paprikapoeder
  • dukkahkruiden

Hoe maakt je’t klaar?

Geroosterde witte kool met wortelhummus, getest en goedgekeurd!

Voor de hummus

We hebben een voorkeur voor droge (Belgische!) kikkererwten. Gedroogde kikkererwten moet je eerst weken voor gebruik. Leg ze te week  in een ruime hoeveelheid water de avond ervoor. Na het weken giet je de kikkererwten af en kook je ze in een ruime hoeveelheid water gedurende ongeveer 45 minuten. Eens ze zacht zijn, giet je de kikkererwten af. Opgelet, bewaar wat van het kookvocht voor de bereiding van de hummus.

Hou wat kikkererwten op zij. Die gaan we roosteren samen met de kool voor wat extra bite in het gerechtje.

Verwarm nu de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat. Wij gebruiken de herbruikbare Ecoliving bakmat! Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Doe de stukjes wortel in een kom met 1 eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar zodat alle stukjes bedekt zijn.Verdeel de wortels over de bakplaat en rooster  ze ongeveer een half uurtje, totdat  de stukjes mooi zacht zijn. We gebruiken de oven en de bakplaat voor het roosteren van de kolen, zie verder!

Eens de wortels en kikkererwten zijn afgekoeld, doe je ze samen met de look, tahin, olijfolie, kruiden en citroensap in een blender en pureer je het geheel tot een smeuïge massa. Is de hummus te droog? Voeg dan wat kookvocht van de kikkererwten toe tot je de juiste textuur bereikt.

Voor de kolen & de afwerking:

Hergebruik de bakplaat van de wortelen voor het roosteren van de kolen:

  1. Snijd de kool in in kwarten (of kleiner indien de kool zeer groot is)
  2. Kruid de kool met peper en zout en besprenkel met olie. Leg de kolen op de bakplaat, samen met de overgebleven kikkerwerwten.
  3. Doe de kool in de oven en laat ze ongeveer 20 minuten bakken.  Haal de kikkererwten uit de oven. Keer de  stukken kool om en bak weer voor 20 minuten tot ze bruin zijn

Dresseer de borden met een laagje hummus en vervolgens een stuk kool. Werk af met de geroosterde kikkerwerwten. Strooi er eventueel wat (zelfgemaakte) dukkahkruiden of een andere kruidenmengeling over voor wat extra kleur en pit!

Smakelijk!

Team OHNE
   

   

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
6/12/21
Recepten

De kersttafel van OHNE

Verder lezen →
15/5/21
2/12/22
Recepten

Inspiratie voor een heerlijke (plantaardige) feesttafel!

Verder lezen →
20/10/21
30/1/24
Recepten

Flammkuchen met peer en fetakaas

Verder lezen →