WAAR WE VOOR STAAN

Bij OHNE willen we consumenten een alternatief bieden om anders inkopen te doen. Dat doen we door verpakking te reduceren tot een minimum, maar ook door in te zetten op biologische voeding en korte keten. Zo creëren we een aanbod van verbruiksgoederen waar een eerlijke prijs voor betaald wordt en waarbij productie en consumptie een minimale negatieve impact hebben op de omgeving.

Wij streven naar een wereld waar we duurzaam omgaan met energie en grondstoffen en waar we respect hebben voor onze naasten en leefomgeving, onze planeet. We willen aantonen dat het ook anders kan en hopen zo consumenten, bedrijven én beleidsmakers te inspireren om voor meer duurzame oplossingen te kiezen.

We zetten ons af van de verpakkingscultuur. Afvalarm winkelen wordt eindelijk werkelijkheid. Niet langer je vuilniszak volstouwen met overbodige verpakkingen, geen onnodige energie en grondstoffen verspillen en hopelijk minder zwerfafval in ons leefmilieu. Door afvalarm te winkelen koop je bovendien precies wat en hoeveel je nodig hebt.

We werken zoveel mogelijk met lokale producenten uit Gent en omgeving, dit om de lokale productie te steunen, voedselkilometers te beperken (en dus verpakking overbodig te maken) en de relatie klant-producent te versterken. Deze producten zullen niet altijd over een biolabel beschikken maar zullen wel duurzaam en ambachtelijk geproduceerd zijn. We bieden producten van lokale producenten steeds in bulk of retourverpakking aan.

We zetten in op biologische voeding omdat dit eigenlijk vanzelfsprekend is en omdat we overtuigd zijn van het belang van een duurzaam landbouwsysteem. We staan volledig achter de vier principes van bio: gezondheid, ecologie, zorg en billijkheid en trachten dit zo veel mogelijk te integreren in ons aanbod.

BIOLOGISCH EN EERLIJK LOKAAL

NIEUWS

Achter de schermen van Zero Waste

Achter de schermen van Zero Waste

Lees onze blogpost voor de schonestadsmeisjes over OHNE’s kijk op afval vermindering. http://schonestadsmeisje.com/2016/02/28/gastblog-2-in-gesprek-met-sophie-deren-van-ohne/

Nieuwe openingsuren

Nieuwe openingsuren

Vanaf 1 februari is OHNE open van maandag tot en met zaterdag. Ma – Do : 10u tot 19u Vrij...

Lunch op woensdag en vrijdag

Lunch op woensdag en vrijdag

Elke woensdag zorgt Mokja voor een Koreaanse lunch. Elke vrijdag brengt Cooking Vero een vegetarische lasagne en quich. Breng je...

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN

Wil je graag op de hoogte blijven van OHNE? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over nieuwe producten, activiteiten en infosessies.